2015. március 25., szerda

Medvehagymás- sajtos rudak

Itt a medvehagyma szezon, így jöjjön egy nagyon egyszerű sós finomság, aminek nagy sikere lesz, ezt garantálhatom. A recept alapja a kedvenc lilahagymás pogácsám tésztája, amin csak annyit változtattam, hogy lilahagyma helyett medvehagyma került bele.




Hozzávalók:
  • 50 dkg liszt (nálam ch csökk.)
  • 3 dkg élesztő
  • pici langyos tej
  • pici cukor az élesztő felfuttatásához
  • 25 dkg vaj vagy margarin
  • 1 kis pohár tejföl
  • 1 csokor medvehagyma
  • 1 tk. fekete bors
  • 2 tk. só
  • 15 dkg reszelt sajt a tetejére
  • 1 db tojás a kenéshez
  • szezámmag


Elkészítés:
Az élesztőt felfuttatjuk kevés langyos tejben a cukorral.
A medvehagymát felaprítjuk.
Egy tálba beletesszük a lisztet, mehet rá a felfutott élesztő, a tejföl, a só, a bors, a margarin vagy vaj és a medvehagyma.
Jó alaposan összedolgozzuk a tésztát.
45 percre- 1 órára félretesszük letakarva, hogy pihenjen. 
Kelesztés után kinyújtjuk ujjnyi vastagra, megkenjük tojással, megszórjuk szezámmaggal és a reszelt sajttal, majd felvágjuk.
Addig sütjük, amíg szép barnák nem lesznek.


1 megjegyzés: