2015. március 31., kedd

Finomfőzelék



Hozzávalók:
  • 1 zacskó zöldségkeverék
  • nagy fej vöröshagyma
  • pici petrezselyem
  • fekete bors
  • 2-3 kk. keményítő+ kis tej


Elkészítés:
A vöröshagymát felaprítjuk, pici olajon lepirítjuk, majd mehet rá a zöldségkeverék. 
Jól összeforgatjuk, fűszerezzük, rászórjuk az aprított petrezselymet is, aztán felöntjük annyi vízzel, amennyi épp ellepi. 
Amikor megpuhultak a zöldségek, veszünk ki belőle 1.5-2 merőkanállal (lé nélkül) és összeturmixoljuk, majd visszaöntjük a többihez. 
Ha nem elég sűrű, akkor 2-3 kávéskanál keményítőt csomómentesre keverünk egy pici tejjel, hozzáöntjük a főzelékhez, pár pillanatot várunk, amíg besűrűsödik, félrehúzzuk és már kész is. 
Én most fasírtot készítettem hozzá, de tükörtojással is szoktam enni.


1 megjegyzés: