2014. január 27., hétfő

Diós- meggyes kevert



Pár héttel ezelőtt készült ez a süti, csak kiment a fejemből, hogy fel is tegyem a blogra...:)
Édesség ehetnékem volt, körülnéztem, mi van itthon, aztán ez sült ki belőle.
A színe a kókuszcukor miatt lett ilyen, igazán jó ízt adott neki.


Hozzávalók:

-       20 dkg liszt (nálam ch csökk)
-       10 dkg darált dió
-       12.5 dkg margarin vagy vaj
-       4 db tojás
-       1 citrom reszelt héja
-       12 dkg cukor (nálam most kókuszcukor volt)
-       csipet só
-       1 cs. sütőpor
-       2-2.5 dl tej
-       40 dkg meggy
-       pici vanília eszencia

Elkészítés:
Ez a mennyiség egy 30x20 cm-es tepsihez elegendő. 
A lisztet, diót, sütőport és a csipet sót összekeverjük. 
A margarint vagy vajat a cukorral, citromhéjjal és pici vanília eszenciával géppel habosra keverjük. 
Egyenként keverjük bele a tojásokat. 
A tejet és a lisztes keveréket váltogatva, kis adagokban a tojásos masszába dolgozzuk. 
A tepsinket kivajazzuk, morzsázzuk, vagy kibéleljük sütőpapírral, és beleöntjük a masszát, majd rápakoljuk a meggyeket, amiket picit belenyomkodunk, aztán tehetjük is a sütőbe kb 40 percre.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése