2013. november 21., csütörtök

Kapros- tejfölös zöldbabfőzelék sült hússal


Azt hiszem, ezt is felveszem mostantól a kedvenc főzelékeim listájára. :)
Alapjában véve nem nagyon szeretem a zöldbabot, de így elkészítve ez a főzelék valami isteni jó lett! :) 

Most is törekedtem arra, hogy semmi lisztes rántás ne kerüljön bele, így önmagával sűrítettem, teljesen jó állaga lett. Attól különleges igazából egy picit, hogy kapor került bele és egy ici- pici curry, ami nagyon feldobja az ízét, tényleg nagyon finom! :)
Ezúttal sült csirke volt mellé, de pörkölttel, fasírttal, vagy akár önmagában is megállja a helyét :)



Hozzávalók:

-       50 dkg zöldbab
-       1 fej vöröshagyma
-       1 gerezd fokhagyma
-       1 kis pohár tejföl
-       pirospaprika
-      
-       fekete bors
-       kapor
-       pici curry

Elkészítés:
A vöröshagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, majd kis olajon elkezdjük pirítani. 
Ha már üveges a hagyma, lehúzzuk a tűzről és szórunk rá pirospaprikát, majd mehet rá a zöldbab. 
Együtt pirítjuk pár így pár percet, majd sózzuk, borsozzuk, szórunk rá kaprot és egy nagyon pici curryt. 
Felöntjük annyi vízzel, amennyi nem lepi el teljesen, de azért meg tudjon főni, és hagyjuk a babot puhulni. 
Amikor már puha, veszünk ki belőle 1.5-2 merőkanál zöldbabot, majd botmixerrel pépesítjük. 
Ehhez keverjük hozzá a tejfölt, majd mehet vissza az edénybe. 
Egyet forralunk még rajta és el is készültünk. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése