2013. augusztus 20., kedd

Tonhalas paradicsomos spagetti


Ha nincs sok időnk/ kedvünk főzni, jó ötlet ilyen ételt készíteni, mert annyi idő alatt, amíg a tészta megfő, ez is elkészül és már ehetünk is.



Hozzávalók: (4 személyre)

-          2 konzerv (300g) olajos tonhal
-          1 konzerv (400g) paradicsomkonzerv, de lehet friss is
-          1 nagy fej vöröshagyma
-          3 gerezd fokhagyma
-         
-          fekete bors
-          bazsalikom
-          oregano
-          édesítő
-          spagetti

Elkészítés:
A spagetti vizet tegyük fel melegedni. 
A hagymát apróra vágjuk, majd az egyik konzervből öntünk kicsi olajat a serpenyőbe (a többit én leöntöttem róla) és üvegesre pároljuk rajta a hagymát. 
Erre mehet a villával összetördelt tonhal. 
Átforgatjuk, ráreszeljük a fokhagymát, majd mehet rá a paradicsom és a fűszerek, valamint az édesítő is. 
Ha nincs elég leve, öntsük fel pici vízzel és hagyjuk kb 8-10 percet rotyogni. 
Mire a tészta elkészül, ez is készen van.
Keverjük a tésztát a raguhoz és már ehetünk is. Szórhatunk a tetejére sajtot is. (nekem most ép nem volt itthon)


1 megjegyzés: