2013. augusztus 7., szerda

Karalábés burgonyafőzelék


A tejfölös burgonyafőzelék az egyik kedvencem, és a karalábét is imádom, így most kombináltam a kettőt együtt. Nem bántam meg, nagyon finom lett! Jobban szeretem, ha a főzelék csak saját magával van sűrítve, így ez is rántás nélkül készült. Ehetjük pörkölttel, sült kolbásszal/ virslivel, fasírttal...Bármelyik is legyen, nem fogjátok megbánni! :)




Hozzávalók:
-          5 nagyobb burgonya
-          2 zsenge karalábé
-          2 fej vöröshagyma
-          1 kis doboz tejföl
-          pirospaprika
-          őrölt kömény
-         
-          fekete bors
-          egész vagy őrölt babérlevél
-          ízlés szerint kapor

Elkészítés:
A hagymákat apró kockákra vágjuk.
A burgonyákat és a karalábékat meghámozzuk, majd vékony szeletekre vágjuk és félretesszük. 
A hagymát pici olajon üvegesre pirítjuk, majd szórunk rá pirospaprikát és mehet rá a felszeletelt burgonya és karalábé. 
Fűszerezzük, jól elkeverjük és felöntjük vízzel, de nem szükséges, hogy teljesen ellepje. 
Amikor megfőttek a zöldségek, veszünk ki 2 merőkanállal belőle (lé nélkül) és botmixerrel pürésítjük. 
A tejfölt keverjük csomómentesre és tegyünk hozzá a forró léből a hőkiegyenlítés miatt, keverjük el alaposan és öntsük bele az edénybe. 
Megkeverjük, majd mehet bele a pürésített burgonya és karalábé, ami be fogja sűríteni a főzelékünket. 
Pár percet még forraljuk és készen is van.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése