2013. július 13., szombat

Házi gyros tál




Hozzávalók:
Hús:
-          5 csirke felső comb
-         
-          fekete bors
-          mustár (nálam cukormentes)
-          pici olaj
-          gyros fűszerkeverék (nálam cukormentes)

A húsokat sózzuk, borsozzuk, majd bedörgöljük mustárral. Ezt akár előző este is megcsinálhatjuk, addig jól átjárják a fűszerek. 
Egy tepsibe teszünk pici olajat, rátesszük a csirkecombokat, majd alufóliával letakarva betesszük a sütőbe. 
Amikor a hús már puha, leszedjük a fóliát és úgy sütjük tovább, hogy jól lepiruljon kívülről. Amikor már nem olyan meleg a hús, kicsontozom és még át szoktam pirítani pici olajon egy kis mustárral és gyros fűszerkeverékkel.



Saláta:
Igazából itt mindenki a saját ízlése szerint választhat, ki mit szeret. Ebben volt:
-          fél fej lila és fél fej fehér káposzta
-          2 paradicsom
-          római saláta
-          1 fej lilahagyma
-          1 kígyóuborka

Öntet:
-          2 pohár natúr joghurt
-          ízlés szerint majonéz (nálam cukormentes)
-          1 gerezd fokhagyma lereszelve
-          1 kovászos uborka lereszelve
-         
-          fekete bors
-          kapor
-          édesítő
(ha túl sűrű lenne, fel lehet higítani pici tejjel vagy vízzel)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése