2013. június 3., hétfő

Spenótos lepény szalonnával


Imádom a spenótot, és mivel volt itthon egy kisebb adag, nem akartam a szokásos főzeléket készíteni belőle, így ezt találtam ki. A párom imádja a szalonnát, így az is került bele, szerintem bőven elég volt bele ez a mennyiség, de ő azt mondta, simán el tudta volna viselni ha kétszer ennyi szalonna kerül bele...:)
Egyébként nagyon finom lett, csak ajánlani tudom!!

 
Hozzávalók:

-          12 dkg liszt (nálam ch csökk.)
-          1 kk. sütőpor
-          2 egész tojás
-          40 dkg friss spenót
-          2-3 gerezd fokhagyma
-          1 szelet szalonna (kb. 15 dkg)
-         
-          fekete bors
-          3 szál újhagyma
-          1 nagyobb burgonya
-          1 kis pohár tejföl
-          15- 20 dkg sajt



Elkészítés:
A spenótok szárát leszedjük, alaposan megmossuk, majd felvágjuk a nagyobb leveleket. 
A szalonnát apró kockákra vágjuk, majd megpirítjuk, közben hozzáadjuk a felkarikázott újhagymákat is. Erre mehet a spenót, majd reszelünk hozzá fokhagymát, borsozzuk és a szalonna sósságára vigyázva sózzuk is. 
Amikor összefonnyadt a spenót, félretesszük és hagyjuk kihűlni. 
A tojásokat ketté választjuk, majd a fehérjét habbá verjük és félretesszük. 
A sárgáját beletesszük egy nagyobb tálba, majd mehet rá a reszelt burgonya, majd a kihűlt szalonnás- hagymás spenót. Összekeverjük, majd mehet bele a tejföl és a reszelt sajt, de sajtot hagyjunk majd a tetejére is. 
A sütőporos lisztet kisebb adagokban hozzákeverjük a tésztához, végül pedig óvatosan beleforgatjuk a felvert tojásfehérjét is. 
Kivajazott, lisztezett kisebb tepsibe (nálam 22x32 cm- es volt) öntjük a tésztát, a tetejére szórunk sajtot és betesszük a sütőbe. 
Kb 45 perc alatt készül el.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése