2013. május 5., vasárnap

Gombás csirkemájjal töltött csirkecombok




Hozzávalók:
-       9 db kisebb felső csirkecomb
-       25 dkg csirkemáj
-       5 nagyobb gomba
-       3 db zsemle (nálam ch csökk.)
-       2 nagy fej vöröshagyma
-       5 gerezd fokhagyma
-       2 szál újhagyma
-       pici pirospaprika
-       fekete bors
-       pici metélőhagyma
-       1 tk. mustár
-       1 tojás



Elkészítés:
A májat elkaparjuk, de valaki szeletelni szeretné, akkor kis darabokra vágja. 
Egy serpenyőben megpirítjuk a felaprított vöröshagymát és újhagymát, majd belereszeljük a 2 gerezd fokhagymát is. Szórunk rá pici pirospaprikát, majd mehet rá a máj. Megpirítjuk, majd mehetnek rá a gombaszeletek is. 
A só és a mustár kivételével megfűszerezzük az egészet és hagyjuk pár percet, míg a gomba kiereszti a levét. Csak a végén sózzuk meg, mert a máj megkeményedhet. 
Ha ezzel készen vagyunk, félretesszük hűlni. 
A csirkecombokat (én most csak felső combokat vettem) előkészítjük a töltéshez úgy, hogy a bőrüket elválasztjuk a hústól, hogy szépen meg tudjuk tölteni őket. 
A zsemléket beáztatjuk, majd kicsavarjuk és mehet hozzá a májas- gombás töltelék. Ütünk bele 1 tojást és tegyük bele a mustárt. Ha szükséges, akkor még fűszerezhetjük. 
A csirkecombokat megtöltjük, majd kívülről is megsózzuk. Pici olajjal kikent tepsibe tesszük a töltött combokat, és ha marad töltelék, akkor azt is tegyük a húsok közé. 
A 3 maradék fokhagymát felszeleteljük, és rádobáljuk a combok tetejére. 
Ezután mehet is az előmelegített sütőbe. Én nem takartam le, nem voltak ezek olyan nagy combok, amik ne puhulnának meg. Sütés közben többször meglocsoltam a szaftjával, hogy ne száradjanak ki.
Kb 1-1.5 óra alatt készül el.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése