2013. április 13., szombat

Medvehagymás rizi- bizi


Végre itt a medvehagyma szezon!! :) Többek között ezt a medvehagymás rizi- bizit készítettem belőle. Érdemes kipróbálni, mert nagyon nagyon finom!


Hozzávalók:
-       fél kg rizs
-       450 g zöldborsó
-       fél csokor medvehagyma
-       pici olaj
-      

Elkészítés:
A rizst pici olajon megpirítjuk, majd hozzátesszük a fagyasztott vagy friss zöldborsót illetve a felaprított medvehagymát. 

Összekeverjük, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ujjnyira ellepje. 

Megsózzuk és lefedve hagyjuk megpuhulni, de többször ránézünk és átkeverjük. 

Ha már beitta a rizs a folyadékot, de még nem puha, öntsünk rá még egy kis vizet, de nekem ennyi bőven elég szokott lenni rá.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése