2013. március 30., szombat

Tejfölös kakaspörkölt




Hozzávalók:

-       kb 2 kg- os kakas
-       4 nagy fej vöröshagyma
-       7 gerezd fokhagyma
-       pirospaprika
-      
-       fekete bors
-       pici őrölt babérlevél
-       1 kis chilipaprika
-       1 kis pohár tejföl
-       1 púpos ek. liszt (nálam ch csökk.)


Elkészítés:

A kakast szétszedjük, megpróbáljuk egyforma darabokra vágni az „alkatrészeit” :) Én mindent beletettem, a zúzáját, máját, nyakát, semmit sem hagytam ki. 

A hagymákat felaprítjuk, majd kis olajon megpirítjuk. Lehúzzuk a tűzről, szórunk rá pirospaprikát, majd mehetnek bele a husik. Alaposan átforgatjuk, hogy mindenhol lepiruljon, közben rászórjuk az apróra vágott fokhagymát és a són és a chilipaprikán kívül minden fűszert is hozzáadhatunk. 

Jó alaposan összekeverjük, megsózzuk, és aki szereti a csípőset, beleteheti a chilipaprikát is. Ezután felöntjük vízzel és hagyjuk főni. 

A kakasnak több idő kell a puhuláshoz, mint a csirkének, ez most nekem kb. 2-2,5 óra alatt puhult meg. Többször nézzünk rá, kevergessük meg, és lehet, hogy kell majd vizet pótolni alatta. 

Mikor már puha a hús, kiszedegetjük belőle a húsokat, majd felvesszük nagyobb lángra a tűzhelyet. A kis pohár tejfölt csomómentesre kikeverem az 1 ek. liszttel, majd a forró szaftból teszünk hozzá pár kanállal a hőkiegyenlítés miatt. 

Miután hozzáöntöttük a szafthoz, jól átkeverjük az egészet és visszapakolhatjuk bele a húsokat. Hagyjuk még pár percet összerottyanni az egészet, aztán tálalhatunk is.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése