2013. március 31., vasárnap

Csülkös bableves

Ismét egy Húsvéti ételt hoztam. Jóóó kis csülkös bablevest, rántás nélkül :) Isteni finom, próbáljátok ki! :)





Hozzávalók:

-       kb. 1 kg- os füstölt sertéscsülök
-       2-2 répa és zöldség
-       1 kis zeller
-       45 dkg fejtett bab
-       fekete bors
-       pirospaprika
-       pici őrölt babérlevél
-       3 vöröshagyma
-       3 gerezd fokhagyma

Elkészítés:
A füstölt csülköt megfőzzük. Amikor megpuhult, leszedjük a húst a csontról, és felszeleteljük. 
A főzőlevét ne öntsük ki, még szükség lesz rá. 

A vöröshagymát felaprítjuk, majd kis olajon megpirítjuk. Félrehúzzuk a tűzről, majd szórunk rá pirospaprikát, és mehetnek rá a felszeletelt zöldségek és a bab. 

Jól átkeverjük, majd mehet rá a husi is. Beletehetjük a csontot is a levesbe. 

Fűszerezzük, majd jól átkeverjük, és a csülök főzőlevével felöntjük. 

Nekem sót nem is kellett egyáltalán beletennem, mert a csülök főzővize elég sós volt. 

Már csak meg kell várni, míg minden zöldség megpuhul és már el is készültünk.


 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése