2012. december 4., kedd

Tartalmas zöldborsóleves


Egy igazán finom és tartalmas levest hoztam ma, ami azon kívül, hogy jól felmelegít minket ezekben a hideg napokban, gyorsan el is készül. Eszméletlen finom, ez az egyik kedvenc levesem :)


Hozzávalók:
-       45 dkg zöldborsó
-       1-1 szál répa és zöldség
-       pár szelet karalábé
-       2 fej vöröshagyma
-      
-       fekete bors
-       pici őrölt kömény
-       metélőhagyma (nálam most szárított)
-       pici kaporlevél (ez is szárított volt most)
-       galuskához: 1 egész tojás, csipet só, és annyi liszt, amennyit felvesz


Elkészítés:
A vöröshagymát felaprítjuk, majd kis olajon elkezdjük dinsztelni. 
Szórunk rá pirospaprikát, erre mehetnek a felszeletelt, illetve karikázott zöldségek, a borsó kivételével. 
Befűszerezzük, majd az egészet alaposan átforgatjuk és mehet bele a borsó is. 
Felöntjük annyi vízzel, amennyi levest szeretnénk, és hagyjuk puhulni a zöldségeket. 
Közben elkészítjük a galuskát a tojásból, a csipet sóból és a lisztből. Keményebb tésztát kell kapnunk, mint pl. a nokedli. 
Ahogy megpuhultak a zöldségek, egy kiskanállal, amit a forró levesbe mártogatunk, beleszaggatjuk a galuskákat. Ezek is nagyon hamar megpuhulnak, és már tálalhatunk is.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése