2012. december 31., hétfő

Keksz szalámi


Nálunk ez egy tipikus szilveszteri süti, bár nem csak ilyenkor készül, mert nagy nagy kedvenc a családban :) Egyszerűen elkészíthető, csak ki kell várni, míg összeáll a hűtőben.

 
Hozzávalók: (1 rúdhoz)
-       2 csomag (40 dkg) háztartási keksz (nálam cukormentes)
-       25 dkg margarin
-       2,5 dl víz
-       20 dkg cukor (nálam kókuszcukor)
-       4 ek. kakaópor
-       1 csomag (10 dkg) kókuszreszelék
-       1 kupak vanília eszencia
-       ízlés szerint rum vagy rum aroma
-       1 citrom reszelt héja (el is hagyható)


Elkészítés:
A háztartási kekszet összetördeljük, majd félretesszük. 
A krémhez a margarint beletesszük egy edénybe és elkezdjük felolvasztani. Ha felolvadt, hozzáadjuk a kakaóport, elkeverjük, majd mehet bele a cukor és a víz is. 
Addig főzzük így, amíg elolvad benne a cukor. 
Hozzáteszünk egy kupak vanília eszenciát és ízlés szerint rumot vagy rum aromát. 
Beleszórjuk a citrom reszelt héját és a kókuszreszeléket, összekeverjük és le is vesszük a tűzről. Így forrón ráöntjük az összetördelt kekszekre, és jól átforgatjuk, hogy a kekszeket mindenhol érje a krém. 
Többször átkevergetjük az egészet, megvárjuk, míg kihűl. 
Innentől kezdve nincs más dolgunk, csak egy őzgerincformát kibélelünk folpackkal úgy, hogy majd rá is tudjuk hajtani a tetejére, beleöntjük a kekszeket, a kezünkkel alaposan belenyomkodjuk, hogy beleférjen az egész, ráhajtjuk a folpackot, és egy éjszakára betesszük a hűtőbe.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése