2012. december 24., hétfő

Karácsonyi sült kacsa


Az ilyenkor nálam szokásos töltött káposzta mellett ez készült még idén karácsonykor. Nagy sikere volt :)


Hozzávalók: (kb. 6-7 kg-os kacsához)
-      
-       fekete bors
-       8-9 gerezd fokhagyma
-       kb. 1 kg burgonya cikkekre vágva
-       kenegetéshez: csípős mustár és 2-3 teáskanál méz (nálam most narancsos akácméz volt)

Elkészítés:
A kacsát előző este alaposan lesózzuk kívül- belül, majd hűtőbe tesszük. 
Sütés előtt szórunk rá fekete borsot, és lekenjük a mustáros mézes keverékünkkel. 
Fóliával letakarva betesszük a sütőbe. 


1 óra elteltével mellészórjuk a nagyobb darabokra feldarabolt burgonyát és a fokhagyma gerezdeket is, majd ismét lekenegetjük és letakarva visszatesszük a sütőbe. 
45-50 perc múlva megnézzük, hogy mennyire puha a hús, és ha puhának találjuk, levesszük róla, ismét lekenjük és visszatoljuk a sütőbe, míg szép színt nem kap és teljesen puha lesz a hús, a bőre pedig ropogós. 
Bár nem néztem az időt, mert rengeteg dolgom volt még mellette, de kb. 3 óra volt, míg elkészült.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése