2012. november 14., szerda

Lencsefőzelék


Ez nem az a hagyományos lencsefőzelék, ami rántással készül. Most egy egészségesebb verziót mutatok. Ha jól emlékszem, még a TV Paprikán láttam ezt a fajta elkészítését ennek a főzeléknek, azóta így csinálom, és szerintem sokkal finomabb is. Érdemes kipróbálni! :)


Hozzávalók:
-       25-30 dkg lencse
-       1-1 kis répa és zöldség fele
-       1 fej vöröshagyma
-       pirospaprika
-       só fekete bors
-       őrölt babérlevél

Elkészítés:
A hagymát felaprítjuk, majd kis kókuszzsíron vagy olajon elkezdjük pirítani. 
Amíg a hagyma pirul, apró kockákat vágunk a répából és a zöldségből. Nem kell beletenni egy egészet mindegyikből, mert az sok lenne. 
Ha megpirult a hagyma, félrehúzzuk a tűzről, szórunk rá pirospaprikát, majd mehetnek rá a kockára vágott zöldségek, majd a lencse is. 
Jól összeforgatjuk, fűszerezzük, majd vízzel felöntjük és hagyjuk őket puhulni. 
Amikor már minden puha, veszünk elő egy merőkanalat, és 1-1.5 merőkanál lencsét pépesre botmixerezünk. 
Ha ez megvan, visszaöntjük a lábosba, ettől a főzelékünk be is sűrűsödik. Jól összekeverjük, és már tálalhatunk is. 
Feltétnek adhatunk hozzá pörköltet, fasírtot, tükörtojást, ki mivel szereti.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése