2012. november 14., szerda

Klasszikus palacsinta




Hozzávalók:
-       30 dkg liszt (nálam ch csökk.)
-       1 egész tojás
-       1 nagy csipet só
-       2 dl tej
-       szóda vagy ásványvíz
-       0.5 dl olaj
-       ízlés szerint kevés folyékony édesítő

Elkészítés:
A lisztet kimérjük egy tálba, hozáadjuk a sót is. 
Egy mélyedést csinálunk a közepébe, oda beleütjük a tojást. 
A tejet hozzáöntve elkezdjük lassan összekeverni egy kézi habverővel. 
Mindig annyi szódát öntsünk hozzá, amennyivel ki tudjuk keverni a tésztát csomómentesre. A liszt minőségétől is függ, mennyi folyadékot vesz fel, így azért nem írtam mértékegységet hozzá. 
Amikor megkaptuk a palacsinta tészta sűrűséget, öntsük hozzá az olajat is, és azzal is keverjük el. 
Jól átforrósított teflon serpenyőben süssük ki a palacsintákat. 
Így, hogy a tésztába tettünk olajat, a serpenyőt nem kell külön kiolajozni, nem fog beleragadni. 
Ha kisültek a palacsintáink, már csak meg kell töltenünk őket, és fogyaszthatjuk is.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése