2012. november 3., szombat

Gombás- tejfölös csirkepörkölt




Hozzávalók:
-       1.5 kg csirkecomb
-       3-4 nagy fej hagyma
-       6 gerezd fokhagyma
-       pirospaprika
-      
-       fekete bors
-       őrölt kömény
-       őrölt babérlevél
-       50 dkg gomba (nálam most csiperke)
-       1 kis doboz tejföl

Elkészítés:
A hagymát felaprítjuk, majd kis kókuszzsíron vagy olívaolajon megpirítjuk. A tűzről lehúzva szórunk rá pirospaprikát, majd a combokat, és a tűzre visszahúzva lepirítjuk a húst.
Rászórjuk a felaprított fokhagymát, majd borsozzuk, szórunk rá őrölt köményt és őrölt babérlevelet, majd sózzuk. 
Amikor lepirultak a combok, felöntjük vízzel, majd fedő alatt hagyjuk puhulni. 
Közben előkészítjük a gombákat, majd felszeleteljük. 
Amikor a hús már puha és a szaft is kezd sűrűsödni alatta, rádobjuk a gomba szeleteket, és hagyjuk azokat is megpuhulni. 
Mikor a gomba is puha, én úgy szoktam behabarni tejföllel, hogy kiszedem a combokat egy nagy tányérra, a tejfölt elkeverem, és merek rá a forró szaftból, hogy kiegyenlítsem a hőt, majd így belekeverem a szaftba. Lisztet nem szoktam tenni a tejföl mellé, mert így is elég sűrű szokott nekem lenni. 
A combokat visszateszem a tejfölös szaftba, és hagyom rottyanni egyet, majd készen is van.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése