2012. november 19., hétfő

Almakompót


Ez a desszert nagyon egyszerű és iszonyat finom :) Csak győzzük kivárni, amíg kihűl :)

 
Hozzávalók:
-       8 db savanykás alma
-       1 citrom reszelt héja és leve
-       egész fahéj (nekem most csak őrölt volt)
-       kb. 8 db szegfűszeg
-       fél vaníliarúd
-       ízlés szerint édesítő


Elkészítés:
Az almákat meghámozzuk, kiszedjük a magházukat, majd felcikkezzük és mehet az edénybe. 
Rádobálunk pár egész fahéjat és a szegfűszegeket, valamint a fél vaníliarudat, majd felöntjük annyi vízzel, amennyi épp ellepi, és feltesszük főni. 
Nekem most pont nem volt itthon egész fahéjam, ezért őröltet tettem bele. Az is jó, csak így nem lesz szép tiszta színe a kompót levének, mint most nekem sem az. 
Ízlés szerint édesítjük, majd bele reszeljük a megmosott citrom héját, majd belenyomjuk a levét is. 
Nem kell sokáig főzni, elég, ha az almák félig puhák, mert amíg hűl, addig tovább puhulnak úgy is. 
Amint lekapcsoltuk, vigyük hűvös helyre, majd amikor kihűlt, tehetjük is a hűtőbe egy jól záródó műanyag tálba, és csak előkapjuk, ha szükségünk van rá :)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése