2012. október 17., szerda

Gombás bolognai



 Hozzávalók:
-          0.5 kg darált hús
-          4 nagy gomba
-          1 kis konzerv (70g) sűrített paradicsom
-          2 fej hagyma
-          2 nagy gerezd fokhagyma
-          pirospaprika
-         
-          fekete bors
-          pici oregano
-          pici bazsalikom
-          ízlés szerint ketchup (cukormentes)


Elkészítés:
A hagymát apróra vágjuk, majd egy kis kókuszzsíron vagy olajon megpirítjuk. 
Szórunk rá pirospaprikát, majd hozzáadjuk a darált húst, amit jól lepirítunk. 
A só kivételével fűszerezzük, az apróra vágott fokhagymát is hozzáadjuk. 
Amikor lepirult a hús, mehet bele a felszeletelt gomba, és ráöntjük a sűrített paradicsomot is és ilyenkor megsózzuk. 
Együtt pirítjuk pár percig, majd egy pici vízzel öntsük fel és hagyjuk főni. Nem kell neki sok idő, mert a hús és a gomba is hamar készen van. 
Ilyenkor, ha még szükséges, fűszerezzük, és amikor minden puha, ízlés szerint öntünk bele ketchupot. 
Összeforgatjuk és már tálalhatunk is.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése