2012. szeptember 1., szombat

Újhagymás- majonézes kukoricasaláta

Hozzávalók:

-          1 konzerv (cukormentes) vagy 35-40 dkg fagyasztott kukorica
-          3-4 szál újhagyma
-          1 kis doboz tejföl
-          majonéz (cukormentes)
-          mustár (cukormentes)

Elkészítés:
Előveszünk egy zárható műanyag dobozt, beleönjük a lecsöpögtetett kukoricát. 
Ha fagyasztott volt a kukorica, akkor sós vízben megfőzzük.
Ráöntjük a tejfölt, ízlés szerint majonézzel és mustárral ízesítjük. 
Az újhagymákat alaposan megmossuk, felkarikázzuk vékonyan és végül ezt is belekeverjük. Hűtőben állni hagyjuk pár órát, hogy jól összeérjenek az ízek.  
Bármilyen sült vagy rántott húshoz, sült kolbászhoz, hurkához kiváló.  
Jaah, és bármennyire is hihetetlennek tűnik, lángosra is isteni a megszokott fokhagyma- tejföl- sajt kombó helyett!! Próbáljátok ki!

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése