2012. szeptember 14., péntek

Tejfölös uborkasaláta



 Hozzávalók:

-          1 kígyóuborka
-          1 kis doboz tejföl
-          1 nagy vagy 2 kisebb gerezd fokhagyma
-         
-          koktél paradicsom vagy rendes nagy paradicsom felkarikázva
-          1 kisebb paprika
-          pici ecet

Elkészítés:
Az uborkát megpucoljuk, vékonyra gyaluljuk, majd lesózzuk és összekeverjük. 
10 percet hagyjuk állni. 
Leöntjük róla a sós levet, majd hozzákeverjük a tejfölt. 
A fokhagymát belereszeljük, ezzel is átkeverjük. 
A koktél paradicsomokat elfelezzük, vagy a nagy paradicsomot felkarikázzuk, a paprikát szintén. 
Lehet egy nagyon pici ecetet is beletenni, én nem mindig szoktam. 
Jól összekeverjük, majd betesszük a hűtőbe állni legalább 1 órát, hogy összeérjenek az ízek. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése