2012. szeptember 8., szombat

Mustáros- fűszeres sült csirke



 Hozzávalók:

-          1 egész csirke
-          mustár (cukormentes)
-          2 savanykás alma
-          2 kisebb burgonya
-          2 kis fej hagyma
-          rozmaring
-         
-          fekete bors
-          6 gerezd fokhagyma

Sütés előtt
Elkészítés:
A csirkét jó alaposan besózzuk, kívül- belül. 
Kívülről borsozzuk, rozmaringot szórunk rá, majd mustárral bedörzsöljük az egészet. Felcikkezünk egy almát, átforgatjuk kicsi rozmaringgal és beletömködjük a csirkénk belsejébe, majd hústűvel vagy fogpiszkálókkal betűzdeljük, hogy ne essen ki belőle. Beletesszük egy tepsibe, szórunk köré elnegyedelt burgonyát, a másik almát és a hagymákat is felcikkezve. Kicsi só mehet ezekre is. 
A fokhagymákat is feldaraboljuk, késsel csinálunk a csirkénk bőrében kis lyukakat és oda beletömködjük. Jusson mindenhová belőle. 
Nem kell alá se víz, sem zsiradék. Bőven elég az, ami majd a zöldségekből és a csirkéből kijön. 
Fóliával letakarva betesszük a sütőbe, majd kb. 1 óra múlva megnézzük. 
Ha puha a hús, leszedjük róla a fóliát, visszatoljuk a sütőbe és folyamatosan locsolgatjuk a lével, ami mellette van. 

A fólia lekerülte után 

Amikor az egyik fele már szép piros, óvatosan megfordítjuk és a másik felét is megsütjük, azt is többször meglocsolgatjuk. 
Kell neki kb. 2-3 óra, mire elkészül, de nagyon megéri megcsinálni. 
Nem lesz száraz, jó szaftos marad, és a megsült bőre…Isteni!! :))



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése