2012. szeptember 9., vasárnap

Káposztasaláta



 Hozzávalók:

-          fél fej lilakáposzta
-          fél fej fehér káposzta
-          1 nagy fej lilahagyma
-          2 kisebb fej vöröshagyma
-          egész vagy őrölt kömény
-         
-          ecet
-          folyékony édesítő
-          kb. 3.5 liter víz


Elkészítés:
Előveszünk egy nagy műanyag tálat. 
A káposztákat vagy legyaluljuk, vagy késsel vékony csíkokra vágjuk. 
A hagymákat félbe vágjuk és vékonyan felszeleteljük. Összeforgatjuk a káposztát a hagymával. 
Szórunk rá ízlés szerint őrölt vagy egész köményt. 
Egy edényben 3.5 liter vizet felteszünk főni. Ízesítjük ízlés szerint sóval, ecettel, folyékony édesítővel. 
Többször kóstolgatjuk, hogy elérjük a kívánt ízt. 
Ehhez nem tudok arányokat megadni, mert mindenki máshogy szereti. Valaki kicsit édesebben, valaki savanykásan. 
Magunknak kell kóstolgatni és a saját ízlésünkhöz igazítani az ízeket. 
Amint felforrt a fűszeres víz, és az íze is megfelelő, ráborítjuk a káposztára és hagyjuk kihűlni. Ez több óra. 


Kóstoljuk meg, és ha még úgy véljük, hogy kell bele valami, akkor még pótolhatjuk.
Amint kihűlt, tehetjük is a hűtőbe. Másnap már lehet is fogyasztani. 
Nagyon sokáig eláll a hűtőben.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése