2012. szeptember 8., szombat

Dinsztelt káposzta



 Hozzávalók:

-          fél fej lilakáposzta
-          fél fej fehér káposzta
-          1 nagy fej lilahagyma
-          2 kisebb fej vöröshagyma
-          ecet
-         
-          fekete bors
-          őrölt kömény
-          folyékony édesítő
-          olaj vagy kókuszzsír
-          pirospaprika

Elkészítés:
A káposztákat késsel jó vékony csíkokra elvágjuk, vagy gyaluval lereszeljük. 
Besózzuk, alaposan átforgatjuk és állni hagyjuk 30 percet. 
A hagymákat megpucoljuk, félbe vágjuk és fél karikákra szeleteljük. 
Megdinszteljük kicsi olajon vagy kókuszzsíron, majd mehet bele a lesózott káposzta, lehetőleg a sós lé nélkül. 
Nyomkodjuk ki belőle, ha szükséges. 
Elkezdjük pirítani a hagymával együtt, borsozzuk, szórunk rá őrölt köményt, ízlés szerint ecetet öntünk rá és folyékony édesítőt. 
Folyamatosan kevergetve megvárjuk, míg összeesik és puhul a káposzta. 
Amint megpuhult, szórunk rá pici pirospaprikát, összeforgatjuk, és már fogyaszthatjuk is. Sült húsok mellé a legfinomabb!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése