2012. szeptember 30., vasárnap

Barackos túrótorta liszt nélkül



 Hozzávalók:
-          50 dkg túró
-          10 dkg vaj vagy margarin
-          4 tojás
-          10-12 dkg xilit vagy porédesítő
-          1 vanília rúd kikapart belseje
-          1 citrom reszelt héja
-          1 kk. sütőpor
-          pici rum aroma
-          2 ek. darált dió
-          3-4 ek. zabkorpa
-          2 keményebb kopasz barack
-          őrölt fahéj

Elkészítés:
A vajat habosra keverjük a xilittel vagy porédesítővel, a megmosott citrom reszelt héjával, pici rum aromával, fahéjjal és a vanília kikapart belsejével. 
Adjuk hozzá a túrót és a tojásokat, alaposan keverjük össze. 
Mehet bele a darált dió és a sütőpor is. 
Állagától függően tegyünk bele zabkorpát, nekem 3 ek. kellett hozzá.
Félretesszük pihenni addig, amíg előkészülünk a barackokkal. A sütőt is beindíthatjuk.
Megmossuk a barackokat, félbevágjuk és kiszedjük a magot, majd vékonyan felszeleteljük.
A tortaformát kivajazzuk. 
Amint kész, beleszedjük a masszát a tortaformába, a tetejét elsimítjuk, majd rápakoljuk a barack szeleteket. 
Addig sütjük, amíg a széle megbarnul. Ilyenkor tűpróba, és ha nincs rajta semmi, akkor elkészült. 
Nekem kb. 1 óra kellett neki.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése