2012. szeptember 3., hétfő

Amerikai palacsinta



 Hozzávalók:

-          1 és ¾ bögre liszt (ch csökkentett)
-          ½ tk. só
-          3 tojás
-          1 és ½ bögre tej
-          ½ dl olaj
-          1 csomag sütőpor
-          1 citrom reszelt héja

Elkészítés:
A bögre nálam 3 dl- es volt. 
A lisztet kimérjük a bögrével, beleszórjuk egy műanyag keverőtálba. Mehet bele a só és a sütőpor, alaposan összekeverjük. 
Középen csinálunk egy kis helyet a tojásoknak. 
Elkezdjük kézi habverővel kevergetni, a tejet fokozatosan adjuk hozzá, hogy csomómentes legyen. 
Ha ezzel megvagyunk, az olajat is szép lassan belekeverjük, majd mehet bele a reszelt citromhéj is. 
Teflon serpenyőben sütjük őket, olaj sem kell alá, mert nem ragad le. 
Nagyon hamar megsül, finom és laktató. 
Ebből a mennyiségből nekem 10 db lett. 
Túrós- joghurtos keveréket csináltam hozzá egy pici folyékony édesítővel és a tetejére kopasz barackot szeleteltem.




2 megjegyzés:

  1. Hm, mi nagyon szeretjük! Van, hogy almát reszelünk bele, van, hogy banánt, és ha több időm van, akkor habbá verem a fehérjét, csudakönnyű lesz tőle, Szóval lehet variálni rendesen. Ez a túrós-barackos is jó ötlet, nagyon fincsinek hangzik! :)

    VálaszTörlés
  2. Köszi, igen, az volt...:) Volt itthon pár barack, amivel már nem tudtam mit kezdeni, így a palacsintán végezte :)) Sokféle variációban el lehet készíteni, az biztos :)

    VálaszTörlés