2012. augusztus 28., kedd

Zöldborsófőzelék



 Hozzávalók:
-          90 dkg friss vagy fagyasztott zöldborsó
-          1 nagyobb fej hagyma
-          4-5 szál póréhagyma
-         
-          fekete bors
-          2 kk. keményítő + pici tej

Elkészítés:
A hagymát apró kockákra vágjuk, a póréhagymát pedig felkarikázzuk. A hagymát egy kis olajon vagy kókuszzsíron megdinszteljük, majd hozzáadjuk a póréhagymát is, és összeforgatjuk ezzel is pár percet. Sózzuk, borsozzuk. Mehet rá a zöldborsó, átforgatjuk pár percig, majd felöntjük annyi vízzel, amennyi épp hogy ellepi. Amint megpuhult a borsó, veszünk ki belőle (lé nélkül) 3 merőkanállal, majd botmixerrel összeturmixoljuk és visszaöntjük. Ha nem találjuk elég sűrűnek, akkor egy kis keményítőt kevés tejjel kikeverünk és hozzákeverjük a főzelékhez. Pár pillanat alatt sűrűsödik és már húzhatjuk is le a tűzről. Így rántás nélkül sokkal egészségesebb, és nem utolsó sorban finomabb is.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése