2012. augusztus 8., szerda

Virslis lecsó



 Hozzávalók:
-          12 db paprika
-          6-7 paradicsom
-          3 nagy fej hagyma
-          4-5 gerezd fokhagyma
-          virsli vagy kolbász, esetleg mindkettő
-          pirospaprika
-          só, bors, fekete bors, őrölt kömény


 Elkészítés:
A paprikákat és a paradicsomokat alaposan megmossuk. 
A paprikákat kicsumázzuk. Úgy a legegyszerűbb, ha megfogjuk a szárát és benyomjuk, majd visszahúzzuk. Kirázzuk belőle a magokat, de aki szereti, benne is hagyhatja. 
A paradicsomokat felcikkezzük, majd a fokhagymát felaprítjuk. 
A hagymákat megpucoljuk, elfelezzük, majd felszeleteljük. Kis olajon vagy kókuszzsíron megdinszteljük, majd félrehúzva a tűzről szórunk rá pirospaprikát, majd mehet rá a paprika, paradicsom, és visszahúzzuk a tűzre. 
Rászórjuk az aprított fokhagymát is, majd összekeverjük. 
Fűszerezzük, majd fedő alatt hagyjuk, hogy kieressze a levét. Víz nem is kell alá. 
Amíg fő, felkarikázzuk a virsliket és megcsináljuk hozzá a rizst vagy a tarhonyát, ki mivel szereti. 
Amikor a paprika és a paradicsom összeesett és megpuhult, mehet rá a virsli és/ vagy a kolbász. 
Most már csak addig főzzük, amíg ezek meg nem puhulnak, és már tálalhatunk is.


2 megjegyzés:

  1. Nálunk megoszlanak az ízlések. Én rizzsel szeretem, a párom meg csak úgy, magára:) de mindenképpen finom!

    VálaszTörlés
  2. Nálunk is ugyanez a helyzet :)

    VálaszTörlés