2012. augusztus 4., szombat

Málnalekvár



 Hozzávalók:
-          1.5 kg málna
-          1 csomag Haas 4:1- hez zselésítő
-          ízlés szerint folyékony édesítő

Elkészítés:
A málnákat alaposan átmossuk, lecsepegtetjük, majd botmixerrel összeturmixoljuk. Beleöntjük egy edénybe, összekeverjük a zselésítővel és feltesszük magas lángon főni. Amikor elkezd forrni, édesítjük, és az újra forrástól kezdve még 5 percig főzzük. 
Az üvegeket alaposan kimossuk, majd meleg vízbe állítjuk, hogy a forró lekvár miatt ne törjön el az üveg. 
Beletöltögetjük peremig a kész lekvárt az üvegekbe, rácsavarjuk a tetejüket, és 10 percre fejre fordítjuk. 
Amikor letelt a 10 perc, száraz dunsztba tesszük: újságpapírral körbecsomagoljuk az üvegeket, betakarjuk őket törölközővel vagy pléddel, és ott hagyjuk őket kihűlni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése