2012. augusztus 12., vasárnap

Sajtos káposztás pogácsa



 Hozzávalók:
-          50 dkg liszt (nálam ch csökkentett)
-          1 kis pohár tejföl
-          1 tojás
-          15 dkg vaj vagy margarin
-          3 dkg élesztő
-          pici cukor vagy fruktóz az élesztő felfuttatásához
-          pici langyos tej
-          2 tk. só
-          1 tk. bors
-          5-6 dkg reszelt trappista sajt
-          1 kisebb fej káposzta
-          tetejére reszelt sajt + 1 tojás


Elkészítés:
A káposztát lereszeljük, sózzuk, majd állni hagyjuk 30 percet. 
Kinyomkodjuk, majd kis olajon megpirítjuk, ahogy a káposztás tésztához szoktuk. 
Amikor lepirult, szórunk rá 1 tk. borsot. Hagyjuk kihűlni. 
Felfuttatjuk az élesztőt kis tejben, pici cukorral. 
Egy tálba kimérjük a lisztet, beletesszük a sót, a reszelt trappistát, a kihűlt káposztát, a tojást, a tejfölt, a kicsit megolvasztott vajat vagy margarint és az élesztős tejet. 
Alaposan kidolgozzuk, jó puha tésztát kapunk. 
Nem kell keleszteni, el lehet kezdeni kinyújtani, majd összehajtani. Ezt megcsináljuk 4x-5x. Amikor végeztünk a hajtogatással, kinyújtjuk, berácsozzuk késsel a tetejét és kiszaggatjuk. A maradékot újra összegyúrjuk, kiszaggatjuk. 
Lekenjük őket tojással, szórunk rá sajtot és mehetnek is a sütőbe, míg szép aranyszínűek lesznek. 
Ennyi lisztből nekem 48 db pogácsa lett.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése