2012. augusztus 12., vasárnap

Babgulyás



 Hozzávalók:
-          60 dkg sertéshús
-          40 dkg fejtett bab
-          3 fej hagyma
-          2 nagy répa
-          2 nagy zöldség
-          1 kisebb karalábé
-          1-2 kisebb burgonya
-          4-5 gerezd fokhagyma
-          pirospaprika, só, fekete bors, őrölt kömény, őrölt babérlevél

Elkészítés:
A húst felkockázzuk. 
A hagymát felaprítjuk, majd kis olajon megpirítjuk. 
Ha lepirult, félrehúzzuk a tűzről, szórunk rá pirospaprikát, majd tehetjük rá a húst. Visszatesszük a tűzre, majd lepirítjuk a húst, hozzátesszük az aprított fokhagymát is, majd fűszerezzük. 
Pici vizet öntünk rá, majd hagyjuk puhulni. 
Addig a répát, zöldséget és karalábét megpucoljuk, felvagdossuk, aztán félretesszük. Amikor már félig megfőtt a hús, mehet hozzá a bab és a zöldségek is. 
Összeforgatjuk, majd felöntjük annyi vízzel, amennyi levest szeretnénk. 
Hagyjuk főni, ha szükséges, kóstolgassuk és ízesítsük. Amikor már majdnem minden puha, kockázunk bele burgonyát, megvárjuk, míg megfő az is, és tálalhatunk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése